ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εργολάβος κατέσχεσε τις καταθέσεις του δήμου Βιάννου!

Άλλος ένας δήμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση!Ο Δήμος Βιάννου μάλιστα βιώνει ήδη το αδιέξοδο αφού χθες εργολάβος...
, ο οποίος είχε εκτελέσει έργα προ εξαετίας χωρίς να πληρωθεί, κατέσχεσε το ποσό των 20.000 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου. Ο εργολάβος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και μετά από έξι χρόνια αγώνα, κατάφερε να αποσπάσει τελεσίδικη απόφαση για την είσπραξη της οφειλής του.
«Εξαντλήσαμε όλα τα δικαστικά μέσα και φτάσαμε στο τε- λικό στάδιο της κατάσχεσης» τονίζει με δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος δεν κρύβει την απόγνωση του, για τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Μας κυκλώνουν τα χρέη και οι οφειλές, και δεν εισπράττουμε ούτε τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Εάν συνεχίσουμε να προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, σε λίγο δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε ούτε το προσωπικό μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Απάντηση Μπαριτάκη για "χρεωμένο δήμο Βιάννου"


Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο δήμος Βιάννου είναι από τους πιο χρεωμένους μίλησε στον Athletic Radio ο Παύλος Μπαριτάκης.

 

«Μας κατατάσσουν στην κόκκινη κατηγορία με υψηλό χρέος ωστόσο μέσα στα χρέη αυτά είναι και από έργα που δεν έχει πληρώσει η πολιτεία. Μας είπαν ότι έγινε κάποιο λάθος» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βιάνου κ. Μπαριτάκης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν το δήμο τους από τους πλέον χρεωμένους.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι συνολικά ο δήμος χρωστά 4.600.000 ευρώ εκ των οποίων το 1,5 είναι δάνειο από το παρακαταθηκών και δανείων που πληρώνεται κανονικά, τα υπόλοιπα είναι χρέη προς τρίτους και επίδικες αποφάσεις και 900.000 ευρώ σε έργα τα οποία συνυπολογίζονται παρά το γεγονός ότι τα χρωστά η ίδια η πολιτεία στο δήμο.

«Υπάρχουν χρέη και ευθύνες αλλά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε…» υπογράμμισε ο δήμαρχος  που παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ελεγκτικού μηχανισμού από τριμελή επιτροπή για τις λειτουργίες των δήμων. «Εμείς δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε υπό καθεστώς επιτήρησης. Δεν μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση»

 

πηγη: Athletic Radio

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού




Μπορεί να μην περιμένετε κάποιον, όμως το κουδούνι του σπιτιού σας ενδέχεται να χτυπήσει απρόσμενα από αυτή τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Και θα πρέπει, για... το καλό της χώρας μας, να ανοίξετε, καθώς ξεκινάει η επίσημη απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Απογραφή, η οποία θα ολοκληρωθεί όχι σε μια μέρα, όπως παλιότερα, αλλά εντός 15 ημερών, δηλαδή στις 24 του μήνα που διανύουμε.
Σκοπός των γενικών απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της χώρας, για τα δημογραφικά, όπως και για τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Για το λόγο αυτό πρέπει, όπως υπογραμμίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα της συμμετοχής μας, αλλά και της ειλικρινούς στάσης μας απέναντι στα ερωτήματα των απογραφέων, ούτως ώστε να έχουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας του σήμερα.

Πληροφορίες προς τους πολίτες

Ήδη μάλιστα εδώ και μερικές ημέρες έχει αρχίσει να διανέμεται το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της υπηρεσίας, στο οποίο δίδονται σχετικές πληροφορίες προς τους πολίτες για τη διαδικασία της απογραφής. Όπως αναφέρεται από την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός θα καταγραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Στην περίπτωση απουσίας των μελών της οικογένειας από το χώρο διαμονής, ο απογραφέας θα αφήσει σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του, ώστε να επικοινωνήσετε μαζί του κα να ορίσετε νέα ημερομηνία συνάντησης ή θα αναφέρει σε αυτό την ημερομηνία που θα ξαναπεράσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόντες όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού, αρκεί μόνο να είναι παρόν ένα μέλος, που θα είναι όμως σε θέση να δώσει ακριβείς πληροφορίες και σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα δεχτεί. Μεταξύ των ερωτήσεων που θα τεθούν είναι σχετικά με την κατοικία σας, για τα άτομα που μένουν μαζί σας, την ηλικία σας, το επάγγελμά σας, το επίπεδο εκπαίδευσής σας και την κατάσταση απασχόλησής σας. Στην περίπτωση που δε μιλάτε Ελληνικά, καθώς θα απογραφούν και οι αλλοδαποί που μένουν στο νομό μας, θα υπάρχουν διερμηνείς αλλά και ερωτηματολόγια μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

ΠΟΙΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ
Με την κονκάρδα του ΕΛΣΤΑΤ

Για να αναγνωρίσετε ότι αυτός που χτυπάει το κουδούνι σας είναι ο απογραφέας, θα πρέπει να φέρει ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομά του, καθώς επίσης το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη του. Σε περίπτωση τώρα που θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία της απογραφής, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, καλώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 135 2138-40 ή να μπείτε στην ιστοσελίδα www.apografi2010.gr. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της υπηρεσίας, τα κτήρια πάσης φύσεως που υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται στις 108.000, όπως επίσης τις 152.600 αγγίζουν οι κατοικίες που υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου. Τις κατοικίες αυτές θα αρχίσουν από αυτή τη Δευτέρα να επισκέπτονται οι 1.400 απογραφείς, ενώ στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία της απογραφής, προτού κοινοποιηθούν, θα ελεγχθούν από τη Eurostat και αυτό διότι η δράση της υπηρεσίας ακολουθεί πλέον τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!