ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτο! Γάτα ηρεμεί και κοιμίζει ένα μωρό! (βίντεο)

Ο Stewie, ο «πρωταγωνιστής» του βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια, είναι μια κατάμαυρη γάτα, το αγαπημένο κατοικίδιο μιας οικογένειας από τον Καναδά. Ο Connar, ο «συμπρωταγωνιστής» είναι ένα αγοράκι λίγων μηνών, το πρώτο παιδί της οικογένειας και αρκετά ζωηρό, αφού ταλαιπωρεί συχνά τους γονείς του με το κλάμα του και τη δυσκολία του στον ύπνο.
Τότε ο Stewie… αναλαμβάνει δράση! Χαϊδεύει τρυφερά το μωρό στο κεφαλάκι του, γουργουρίζει δίπλα του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το ηρεμήσει για να κοιμηθεί γλυκά… Και δεν το βάζει κάτω με κανέναν τρόπο, γιατί θέλει να δείξει σε όλους μας πως «τα ζώα κάνουν τη… δουλειά το ίδιο καλά με τους ανθρώπους!». Άλλωστε στην τρυφερότητα και στην αγάπη μάς… βάζουν τα γυαλιά! Για του λόγου το αληθές, δείτε στη συνέχεια τι εννοώ…

Διαβάστε Περισσότερα »

Το μικρότερο σκυλί στον κόσμο!



Η κυρία Paulette Keller από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έχει αδυναμία στα μικρά σκυλιά. Όταν απέκτησε την Heaven Sent Brandy, ένα γλυκό καστανό τσιουάουα, δεν φανταζόταν ότι πολύ σύντομα θα γινόταν διάσημη.
Ο λόγος; Το αγαπημένο της κατοικίδιο είναι το μικρότερο σκυλί στον κόσμο, αφού το μήκος του δεν ξεπερνά τις 9 ίντσες, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα, η Heaven Sent Brandy είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα… κουτάκι Coca Cola!

Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται το γεγονός ότι οι ανάγκες του σε τροφή καθημερινά περιορίζονται σε μια πολύ μικρή μερίδα, ενώ μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, ακόμη και μέσα σε μια… τσέπη! Μεγάλη προσοχή, όμως, χρειάζεται να επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι, αφού πολύ εύκολα μπορούν να την τραυματίσουν ή ακόμη και να τη χάσουν!

«Η Heaven Sent Brandy είναι αρκετά ζωηρή, υπερκινητική και έχει έντονο ταμπεραμέντο. Τόσο πολύ, μάλιστα, που πολλές φορές σε κάνει να νομίζεις πως έχεις δίπλα σου ένα… πίτμπουλ και όχι ένα τόσο δα τσιουάουα», λέει η ιδιοκτήτρια, υποδηλώνοντας με νόημα ότι δεν είναι μόνο το μέγεθος… που μετράει!



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το ‘σωσίβιο’ στην κοιλιά


Όταν κάποιος βλέπει ότι πήρε κιλά, το πρώτο σημείο του σώματος που παρατηρεί είναι η κοιλιά του. Βλέπει, λοιπόν, την κοιλιά του να ‘πετάει’ περισσότερο από πριν, δυσκολεύεται να κουμπώσει τα παντελόνια του ενώ ‘ξεχνάει’, σε αυτή τη φάση, τις πιο εφαρμοστές μπλούζες…
Είναι η ώρα να προσέξει την διατροφή του και να αρχίσει γυμναστήριο. Όμως τελικά ποιος τύπος άσκησης βοηθάει περισσότερο; Τα ατέλειωτα σετ κοιλιακών θα βοηθήσουν την κατάσταση ή μήπως ο διάδρομος θα αποδειχτεί καλύτερος σύμμαχος;
Σε αυτό το ερώτημα φαίνεται ότι απαντάει μια έρευνα των Slentz και συνεργατών, που δημοσιεύτηκε στο ‘American Journal of Physiology Endocrinology and Metabolism’.
Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση 3 διαφορετικών τύπων άσκησης στο κοιλιακό λίπος (υποδόριο και σπλαχνικό). Το υποδόριο λίπος είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, ενώ το σπλαχνικό εντοπίζεται στο εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας και περιβάλλει τα όργανα (π.χ. ήπαρ). Το σπλαχνικό λίπος είναι αυτό που ενοχοποιείται για την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμιών, δηλαδή των εκδηλώσεων του μεταβολικού συνδρόμου.
Το δείγμα αποτελούνταν από 144 άτομα (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας 18-70 ετών που ήταν υπέρβαρα. Αυτά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες που περιλάμβαναν περίπου τον ίδιο αριθμό ατόμων.
Η πρώτη ομάδα έκανε αερόβια άσκηση υψηλής έντασης. Τα άτομα της ομάδας αυτής έτρεχαν σε διάδρομο για περίπου 120 λεπτά την βδομάδα, στο 75-80% της μέγιστης έντασης.
Η δεύτερη ομάδα έκανε άσκηση αντίστασης. Αυτή περιλάμβανε 3 εβδομαδιαίες προπονήσεις. Η προπόνηση περιλάμβανε 8 ασκήσεις που γύμναζαν όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος. Για την κάθε άσκηση πραγματοποιούνταν 3 σετ 8-12 επαναλήψεων.
Η τρίτη ομάδα, ήταν η ομάδα της μικτής άσκησης και η προπόνησή της ήταν ο συνδυασμός της προπόνησης που έκανε η ομάδα της αερόβιας άσκησης και της ομάδας της άσκησης αντίστασης.
Το πρόγραμμα διήρκησε για 8 μήνες.
Τελικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα της αερόβιας άσκησης παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σπλαχνικού λίπους, καθώς και σημαντική μείωση συνολικού κοιλιακού λίπους (υποδόριου και σπλαχνικού).
Η ομάδα της μικτής άσκησης παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση συνολικού κοιλιακού λίπους, αλλά μικρότερη μείωση σπλαχνικού λίπους σε σύγκριση με την ομάδα της αερόβιας άσκησης.
Τέλος, η ομάδα της άσκησης αντίστασης παρουσίασε μια μικρή μείωση του συνολικού κοιλιακού λίπους (μικρότερη και από τις 2 άλλες ομάδες).
Παράλληλα, οι ομάδες της αερόβιας άσκησης και της μικτής άσκησης φάνηκε να βελτιώνουν τόσο την ινσουλινοαντίσταση όσο και το συνολικό σκορ του μεταβολικού συνδρόμου. Στην ομάδα της άσκησης αντίστασης δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες επιδράσεις.
Ο μηχανισμός στον οποίο οφείλονται αυτές οι διαφορές, δεν αποσαφηνίστηκε από τους ερευνητές. Εκτιμούν ότι αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ της αερόβιας άσκησης και της άσκησης αντίστασης είναι η ενεργειακή δαπάνη. Υποστηρίζουν ότι ακόμα και ένας πολύ έντονος και απαιτητικός κύκλος με ασκήσεις αντίστασης διάρκειας περίπου 1 ώρας, οδηγεί σε κατανάλωση περίπου 250 - 300 θερμίδων, ενώ τρέξιμο διάρκειας 1 ώρας οδηγεί σε διπλάσια δαπάνη ενέργειας. Σίγουρα πάντως χρήζει διερεύνησης ο μηχανισμός της διαφορετικής επίδρασης που έχουν οι 2 τύποι άσκησης στη μείωση του κοιλιακού λίπους, και γενικότερα στον ανθρώπινο μεταβολισμό.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η άσκηση αντίστασης δεν είναι χρήσιμη. Κάθε άλλο. Μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη (μέσω της ενδυνάμωσης του μυϊκού ιστού), πράγμα που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό αν θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι στις δραστηριότητές μας ακόμα και στα γεράματα. Όσο περνούν τα χρόνια (και όσο δεν γυμναζόμαστε) τόσο αυξάνεται και η απώλεια μυϊκού ιστού.
Συμπερασματικά, όσοι θέλουν να ξεφορτωθούν το ‘σωσιβιάκι’ που έχουν γύρω από την κοιλιά τους ας αρχίσουν να επισκέπτονται τα κοντινά τους γήπεδα για τρέξιμο ή έστω ας κάνουν ένα μεγάλο καθημερινό περίπατο. Παράλληλα με αυτό να μην παραμελούν την άσκηση αντίστασης γιατί αυτή θα τους δώσει ανεξαρτησία κίνησης για όλη τους τη ζωή, ενώ θα βοηθήσει σίγουρα για τη δημιουργία ενός πιο σφριγηλού και καλλίγραμμου σώματος.
Μπελέκος Βασίλης MSc, Κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος
__________________
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασκηθείτε για να… κοιμηθείτε



Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να ευνοεί τον καλύτερο ύπνο.

Άνθρωποι που ακολουθούσαν τις οδηγίες των ΗΠΑ, για την άσκηση, ανέφεραν καλύτερο ύπνο και λιγότερη κούραση την ημέρα σε σχέση με όσους δεν τις ακολουθούσαν.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η άσκηση οδηγεί άμεσα σε βελτιωμένη ανάπαυση και είναι πιθανό να υπάρχει άλλη εξήγηση για τη φαινομενική σχέση μεταξύ άσκησης και ύπνου. Παρόλα αυτά, τα ευρήματα είναι κατά μεγάλο μέρος σε ευθυγράμμιση με προηγούμενες έρευνες, ανέφερε ο Matthew P. Buman, του Arizona State University.

Αλλά αν νομίζει κάποιος ότι ο καθημερινός περίπατος ή το τρέξιμο θα εξουδετερώσει τα προβλήματα ύπνου, μπορεί να αισιοδοξεί υπερβολικά, πρόσθεσε ο Buman. Ο Buman δήλωσε ότι γενικά η σχέση μεταξύ σωματικής δραστηριότητας και ύπνου είναι μέτρια.

Ο ανεπαρκής ύπνος έχει συνδεθεί με κατάθλιψη, καρδιαγγειακή νόσο και άλλα προβλήματα υγείας.

Η νέα έρευνα, επιστημόνων του Oregon State University, εξέτασε τα στατιστικά στοιχεία αμερικανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2005-2006. Οι ερευνητές εστίασαν σε περισσότερους από 2.600 ανθρώπους, ηλικίας 18 έως 85 ετών, που μέτρησαν τα επίπεδα δραστηριότητας και απάντησαν σε ερωτήσεις για τον ύπνο. Όλοι φορούσαν συσκευές που μετρούν τη σωματική δραστηριότητα, για μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πόσοι συμμετέχοντες ακολουθούσαν ή υπερέβαιναν τις οδηγίες των ΗΠΑ, έχοντας γυμναστεί μέτρια, τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, ή έντονα, 75 λεπτά την εβδομάδα, ή σε συνδυασμό των δύο.

Όσοι ακολουθούσαν τις οδηγίες είχαν 65% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν συχνά ότι αισθάνονταν νύστα την ημέρα σε σύγκριση με όσους γυμνάζονταν λιγότερο. Είχαν επίσης 68% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν ορισμένες φορές ότι είχαν κράμπες στο πόδι και 45% λιγότερε πιθανότητες να αναφέρουν πρόβλημα συγκέντρωσης όταν αισθάνονταν κούραση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Mental Health and Physical Activity».

Ο Buman αποκαλεί ενδιαφέροντα τα ευρήματα, ακόμα και αν δεν αποδεικνύουν ότι η άσκηση βελτιώνει τον ύπνο.

Η νέα έρευνα δεν εστίασε στη χρονική στιγμή της ημέρας που ασκείται κάποιος αλλά οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι περισσότερες προηγούμενες έρευνες δεν έδειξαν ότι η άσκηση αργά τη νύχτα διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου.

Ο ερευνητής Brad Cardinal, δήλωσε ότι η έρευνα είναι ασυνήθιστη επειδή μέτρησε άμεσα πόσο ασκούνταν οι συμμετέχοντες.

Πηγή: iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολυτελές ξενοδοχείο χτισμένο στα βράχια


Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί στην έρημο Wadi Rum στην Ιορδανία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Το «Wadi Rum Resort» καταλαμβάνει 80.000 τετραγωνικά μέτρα και πρόκειται να χτιστεί κυριολεκτικά μέσα στα βράχια!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Oppenheim αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις φυσικές σχισμές των βράχων, δημιουργώντας πολυτελή δωμάτια και σουίτες, απόλυτα εναρμονισμένα με τη φύση. Οι απλές φόρμες και τα φυσικά υλικά σε συνδυασμό με την κατάλληλη αρχιτεκτονική της ερήμου υπόσχονται να αναπτύξουν με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Συγκλονίζει η περιπέτεια του μικρού Πέτρου

Η προσπάθεια για ενίσχυση της οικογένειας Αντωνόπουλου, ώστε να μπορέσει να κάνει την επέμβαση που απαιτείται για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας ο μικρός Πέτρος, συνεχίζεται καθημερινά.
Αρκετές ομάδες όχι μόνο των Χανίων, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα καταθέτουν χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς και στον λογαριασμό  5220-040753-786 Γιώργος Αντωνόπουλος.
Παράλληλα το σεβαστό ποσό των 7.210 ευρώ συγκεντρώθηκε από το τουρνουά που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη (28/12) στις Μουρνιές με τη συμμετοχή Μινωταύρου, Α.Ο. Χανιά, Κισαμικού και Σπάθας και με πρωτοβουλία της ομάδας του Κολυμβαρίου.
Αναλυτικά πως προέκυψε αυτό το ποσό:
Εισπράξεις εισιτηρίων-2035 ευρώ
Ποδοσφαιριστές:
Μινωταύρου-275 ευρώ
Σπάθα Κολυμβαρίου-500 ευρώ
Κισαμικός-1000 ευρώ
Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων-1000 ευρώ
ΠΑΕ Πλατανιάς-1000 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων-1000 ευρώ
Εργαζόμενοι ΤΟΜΕΣ-ΕΡΓΟ ΜΠΕΤΟΝ-400 ευρώ
Από τα 7.210 ευρώ το πρωί της Παρασκευής κατέθεσε τα 3.935 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς ο ποδοσφαιριστής της Σπάθας, και εμπνευστής του τουρνουά, Βαγγέλης Αγγελάκης.
Τα υπόλοιπα τα κατέθεσαν οι ίδιες οι ομάδες, αλλά και η Ε.Π.Σ.Χ., στο λογαριασμό του Γιώργου Αντωνόπουλου.
Η προσπάθεια συνεχίζεται για τον μικρό Πετράκη και μέσω του Χανιά ΣΠΟΡ FM, με τα λεφτά από τα μηνύματα που καταφθάνουν στο σταθμό να πηγαίνουν για αυτόν τον σκοπό. Όσοι επιθυμούν πληκτρολογούν από το κινητό τους τηλέφωνο τη λέξη ΧΑΝ αφήνουν κενό και αποστέλλουν το μήνυμά τους στο 54045, με χρέωση 0,25 ευρώ+ΦΠΑ.
Πηγή: flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηρακλειώτης παραπέμπεται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκων

Με τις κατηγορίες της ασέλγειας και της αποπλάνησης σε βάρος ανηλίκων αλλά και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας παραπέμπεται να δικαστεί 30χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος σήμερα είναι έγκλειστος στις φυλακές Τριπόλεως.

Την παραπομπή του αποφάσισε, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Πατρίς" ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο βούλευμα είναι καταπέλτης για τον νεαρό ιδιωτικό υπάλληλο.

Η υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς ο κατηγορούμενος ήταν άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, επαναφέρεται στο προσκήνιο την στιγμή που δύο ανάλογα περιστατικά συγκλονίζουν το Ρέθυμνο.

Τις καταγγελίες έκαναν στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι γονείς των ανήλικων, «κεραυνοβολημένοι» από τα όσα θλιβερά τους είχαν εκμυστηρευτεί τα παιδιά τους, τα οποία είχαν αλλάξει συμπεριφορά, έδειχναν ανήσυχα και νευρικά.

Ο 30χρονος ανήκε στο φιλικό περιβάλλον των οικογενειών και έτσι είχε την δυνατότητα, λόγω της εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί, να συναντιέται με τα παιδιά και κάποιες φορές να τα φιλοξενεί στο σπίτι του.

Ο ίδιος πάντως αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά, ισχυριζόμενος ότι τα αγαπούσε, γι' αυτό και περνούσε αρκετές ώρες μαζί τους.

Το προφίλ του παρέπεμπε σε έναν άνθρωπο εξαιρετικά ευγενικό, χαμηλών τόνων που είχε αδυναμία γενικότερα στα παιδιά, προφίλ που ταιριάζει σε εκείνο του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη και του 50χρονου γυμναστή στίβου της ΕΑΡ, που "πρωταγωνίστησαν" ως οι δράστες πράξεων ασέλγειας σε ανηλίκους στο Ρέθυμνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεκόρ πολιτικών γάμων σε μια ημέρα στη Κρήτη

Ρεκόρ τέλεσης γάμων μέσα σε μία ημέρα σημειώθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 16 ήταν τα ζευγάρια -μεταξύ αυτών και υπερήλικες- που βρέθηκαν ενώπιον δημάρχου και αντιδημάρχου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης.
Τις τελευταίες ημέρες στο Δημοτικό Μέγαρο στη Λότζια, όπου εδρεύει ο μεγαλύτερος δήμος της Κρήτης, επικρατεί «συνωστισμός» για την τέλεση πολιτικών γάμων, πιθανότατα γιατί οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να προλάβουν να παντρευτούν πριν από την έλευση του 2012, το οποίο είναι δίσεκτο και θεωρείται από κάποιους «γρουσούζικο» για την έναρξη κοινής ζωής με το ταίρι τους.
Είναι γαμπροί και νύφες κάθε ηλικίας που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο Δημαρχείο Ηρακλείου και σε άλλους κεντρικούς και περιφερειακούς δήμους της Κρήτης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τηρούνται τα κρητικά έθιμα, όπως μουσική, μαντινάδες, κεράσματα, κρητικές ενδυμασίες μέχρι και άλογα.
Στην αύξηση του αριθμού των πολιτικών γάμων συντελεί, όπως λέγεται, και η οικονομική κρίση, καθώς σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερο να παντρευτεί κάποιος ενώπιον της δημοτικής αρχής απ' ό,τι με παπά στην εκκλησία.
Στον Δήμο Ηρακλείου, όπως έγινε γνωστό, έχουν ακόμα έναν λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τις... «επιδόσεις» τους στους πολιτικούς γάμους, αφού πριν από λίγες ημέρες καταγράφηκε και το ρεκόρ της τέλεσης γάμου με τους πιο ηλικιωμένους νεόνυμφους. Γαμπρός και νύφη μαζί συμπλήρωναν αισίως τα... 165 χρόνια! Ο γαμπρός ήταν 83 και η νύφη 82 ετών.
«Εδειχναν πολύ ευχαριστημένοι για τον γάμο τους μετά την 20χρονη σχέση τους. Όλοι στον δήμο, προσωπικό, παρευρισκόμενοι σε άλλους γάμους αλλά και περαστικοί, χειροκρότησαν θερμά το ανδρόγυνο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης.
Πηγή: ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χοντρές "λαδιές" με τις επιδοτήσεις

Ένα ακόμη σκάνδαλο στον αγροτικό χώρο, που σχετίζεται με τις επιδοτήσεις ελαιολάδου, καταγγέλλεται στις εισαγγελικές Αρχές. Και μάλιστα, η καταγγελία στρέφεται εναντίον συνεταιριστικών οργανώσεων που διαχειρίστηκαν τις επιδοτήσεις αυτές και ειδικότερα εναντίον της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου!
Τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν κατατεθεί ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννη Καπελέρη, ενώ παράλληλα έχουν κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης. Μάλιστα ο καταγγέλλων, που είναι ανώνυμος, αναφέρει στη γραπτή καταγγελία που έκανε ότι, για την "κομπίνα" αυτή, είχε αρχίσει έρευνες το ΣΔΟΕ, που όμως για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν. Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι παρενέβησαν και τις σταμάτησαν...
Διπλή παρανομία
Μάλιστα, στην αρχή της καταγγελίας, ο καταγγέλλων αναφέρεται στο έτος 2005, που «για διάφορους λόγους είχε υπάρξει μεγάλο αδιάθετο εθνικό απόθεμα στην επιδότηση ελαιολάδου. Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κομπίνα», σύμφωνα πάντα με την έγγραφη καταγγελία, «από διάφορες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπως αυτή του Ρεθύμνου, η οποία κάλεσε επιλεκτικά διάφορους παραγωγούς της εμπιστοσύνης της να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις λαδιού με υπέρογκες ποσότητες, οι οποίες δεν είχαν ποτέ παραχθεί.
Όταν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί με τα υπέρογκα ποσά από την παράνομη επιδότηση, κάλεσαν τους δικαιούχους να τους επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και τους άφηναν μόνο ένα μικρό ποσό, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα θα έμπαιναν στο ταμείο της ΕΑΣΡ για ενίσχυσή της. Στην πραγματικότητα, όμως, τα χρήματα μπήκαν στις τσέπες ολίγων επιτηδείων και το ποσό είναι αρκετά υπέρογκο - είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία.
«Χρυσή τομή»
Αμέσως παρακάτω ο καταγγέλλων αναφέρεται στη «χρυσή τομή», όπως τη χαρακτηρίζει, ότι «η κομπίνα αυτή τελικά αποκαλύφθηκε και ξεκίνησε έρευνα από τον κ. Λαντζουράκη του ΣΔΟΕ Ηρακλείου. Έπεσαν όμως πάνω του λιτοί και δεμένοι για να σταματήσει την έρευνα. Αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει, γιατί η έρευνα είχε προχωρήσει. Έτσι βρέθηκε η "χρυσή τομή" ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση σε ατιμωρησία των απατεώνων»...
Ο ίδιος αναφέρει παρακάτω ότι, αντί να γίνει μια ενιαία δικογραφία για τον κ. Μπιρλιράκη (πρόεδρος) και τους άλλους που «εμπλέκονται» κατά τον καταγγέλλοντα... «γίνεται για κάθε παραγωγό ξεχωριστή δικογραφία, που τα ποσά είναι μικρά και είναι πλημμέλημα» και μετά από τόσα χρόνια υπάρχει παραγραφή.«Σας ενημερώνω για όλα τα παραπάνω», καταλήγει, «γιατί είμαι ένας πολίτης που δεν αντέχω να βλέπω τη σημερινή εποχή να πεινούνε ορισμένοι και άλλοι να έχουν καταχραστεί εκατομμύρια και να κυκλοφορούνε ατιμώρητοι και να παριστάνουν τους σπουδαίους με κλεμμένα χρήματα»...
Η αλήθεια
Ασφαλώς και η "Ν.Κ." δεν υιοθετεί καμία από τις παραπάνω καταγγελίες. Ωστόσο, φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά, καθώς πολλά ακούγονται κατά καιρούς για την αμαρτωλή περίοδο των "πανωγραψιμάτων" στο ελαιόλαδο, αλλά και τις κομπίνες στο χώρο των αγροτικών επιδοτήσεων, πριν αλλάξει ο κανονισμός και θεσμοθετηθεί η πλήρης αποδέσμευση των παραγόμενων ποσοτήτων των αγροτικών προϊόντων από την καταβολή των επιδοτήσεων.
Μάλιστα, ιδιαίτερα τη χρονιά του 2005, τα "πανωγραψίματα" στο ελαιόλαδο ήταν πολύ μεγάλα σε ολόκληρη τη χώρα, ακριβώς επειδή από το 2006 θα άλλαζε ο κανονισμός και δε θα υπήρχε δυνατότητα σε επιτήδειους να "πανωγράψουν" και να πάρουν επιδοτήσεις για ποσότητες προϊόντων που δεν είχαν παράγει.
Η "Ν.Κ." εκφράζει την πεποίθηση να συνεχιστεί η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Πηγή: Νέα Κρήτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού πηγαίνουν τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια όταν πεθάνουν;

Πόσα σετ από Χριστουγεννιάτικα φωτάκια έχετε αλλάξει στη ζωή σας;

Τι κάνετε όταν αυτά σταματήσουν να λειτουργούν; Τα πετάτε.

Υπάρχει μία πόλη στην Κίνα, που υποδέχεται όλα τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια που έχουν πετάξει οι ιδιοκτήτες τους, τα οποία υπολογίζονται σε 10 χιλιάδες τόνους κάθε χρόνο!
Γιατί όμως τα μαζεύουν; Γιατί τα ανακυκλώνουν.

Σε μία γραμμή παραγωγής που έχει στηθεί στην πόλη Shijiao, όλα τα φωτάκια που έχουμε πετάξει στα σκουπίδια μαζεύονται από τους εργάτες, διαχωρίζονται τα υλικά τους (πλαστικό, χαλκός, γυαλί) και πωλούνται ξεχωριστά για την παραγωγή άλλων αντικειμένων.

Ειδικά το πλαστικό, διοχετεύεται σε βιομηχανίες παραγωγής… σαγιονάρας και παντόφλας. Ναι, αυτές τις πλαστικές – λαστιχένιες που φοράμε το καλοκαίρι και αντέχουν στο νερό; Όταν θα αντικρίσετε, λοιπόν, ξανά τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια του δέντρου σας, σκεφτείτε πως μπροστά σας λάμπει το επόμενο ζευγάρι σαγιονάρες που θα φορέσετε το καλοκαίρι. Η χαρά της ανακύκλωσης.
http://himaira.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Μελομακάρονα: Γιατί τα λέμε έτσι αφού δεν μοιάζουν σαν μακαρόνια;


Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι + μακαρόνι . Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα. ..


Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα  λεξικά  θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι”  παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη “μακαρωνία” (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά).

Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “μακαρία”, που δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία. Στους νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο.

Οι Ιταλοί, έθνος με παράλληλο πολιτισμό, διατήρησαν τη λέξη μακαρωνία στη λέξη maccarone (: μακαρόνι). Οι Έλληνες συνέχισαν, τουλάχιστον, για τρεις χιλιάδες χρόνια να χρησιμοποιούν λέξεις, όπως: μακάρι, μακάριος, μακαρίτης, μακαριστός και τελευταία, μακαρονάς, μακαρονάδα και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1500 μ.Χ γίνεται γνωστό στη Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία ένα αμυγδαλωτό μπισκότο, κάτι σαν το δικό μας “εργολάβο”, με το όνομα “macaroon”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αυξήσεις σοκ στις τιμές της ΔΕΗ!!

Σε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου 2012 κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εξαντλημένους οικονομικά πολίτες που ήδη έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα και έχουν υποστεί αλλεπάλληλες φοροκαταιγίδες μέσα στο 2011
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Η πρόταση Παπακωνσταντίνου
Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το ποσοστό 9,2% είναι η μεσοσταθμική αύξηση που θα περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εγκριθούν οι ανατιμήσεις.
Με βάση αυτό η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κλπ.) και το ύψος της κατανάλωσης.
Οι οδηγίες που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στην επιχείρηση είναι:
- Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από τη χαμηλή.
- Η αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων να είναι λελογισμένη.
Μας έκαναν και χάρη...
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το ποσοστό της αύξησης που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ είναι χαμηλότερο από αυτό που ζήτησε η ΔΕΗ αλλά και από την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς, όπως αναφέρεται, το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο μείωσης του κόστους και βελτίωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης.
Η απόφαση για την έγκριση των αυξήσεων ελήφθη, τονίζεται ακόμη, με γνώμονα την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υγιής επιχείρηση και να παρουσιάσει κέρδη το 2012, καθώς τα δεδομένα - όπως έχει δηλώσει και η διοίκηση της ΔΕΗ - έδειχναν ότι πάρα πολύ σύντομα η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ακόμη στο υπουργικό συμβούλιο ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.
Σημειώνεται ακόμη ότι από την αύξηση του 9,2 % οι 1,1 μονάδες είναι το καθαρό όφελος για τη ΔΕΗ ενώ οι υπόλοιπες 8,1 μονάδες καλύπτουν:
*Την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (τιμολόγιο πολυτέκνων, νησιά) που είναι 3,5 μονάδες.
*Αυξήσεις φόρων (2,6 μονάδες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, 0,9 μονάδες το τέλος λιγνίτη και 1,1 μονάδες ΦΠΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η ελληνική ιστορία σε 10 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλη η ελληνική ιστορία σε 10 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιερωμένο σε όσους αγαπάνε την Ελλάδα!!


Ακόμα κι αν η Ελλάδα μας πονάει, εμείς την αγαπάμε!






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ από το νέο έτος

Μέχρι 23% αύξηση στα ποσά που πληρώνουν κάθε χρόνο για τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ θα κληθούν να καταβάλουν από το 2012 οι περίπου 760 χιλιάδες αγρότες, γεγονός που επιφέρει επιβάρυνση μέχρι 180 ευρώ το χρόνο.

Εκτός από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, για τους αγρότες γίνεται πλέον υποχρεωτική και η μετάβαση από μια ασφαλιστική κατηγορία στην άλλη, κάθε τρία χρόνια.

Ειδικότερα, όσοι βρίσκονται σήμερα στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία πάνω από τρία χρόνια, θα μεταφερθούν αυτόματα στη δεύτερη κατηγορία, πληρώνοντας 660 ευρώ το χρόνο, αντί 536 μέχρι σήμερα (αύξηση 23%).

Αυτό αφορά περίπου 570.000 αγρότες, οι οποίοι επί χρόνια παρέμεναν ασφαλισμένοι στη χαμηλότερη κατηγορία.

Από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορία θα περάσουν 21.000 αγρότες, πληρώνοντας 789 ευρώ το χρόνο αντί 660 σήμερα.

Από την τρίτη στην τέταρτη κλίμακα θα περάσουν 18.000 αγρότες πληρώνοντας 968 ευρώ αντί 788 σήμερα.

Ανάλογες μεταβολές θα γίνουν υποχρεωτικά μέχρι την πέμπτη κλίμακα, ενώ η έκτη και έβδομη ασφαλιστική κλίμακα θεωρούνται προαιρετικές.

Πηγές από τον ΟΓΑ έλεγαν στο MEGA ότι όλοι οι αγρότες θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να εξοφλήσουν τις παλιές οφειλές τους και να πληρώνουν από δω και πέρα τις εισφορές τους, καθώς απο τον νέο χρόνο εντάσσονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και για οποιαδήποτε φαρμακευτική ή νοσοκομειακή κάλυψη θα απαιτείται βιβλιάριο υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζουν την φορολόγηση και των χωραφιών

Όλο και περισσότερους «πόντους» κερδίζει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η (διόλου καινούργια) ιδέα της φορολόγησης των εκτός σχεδίων καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε αγρότες ούτε και αξιοποιούνται από τους κατόχους τους.

 Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, το σχέδιο φαίνεται ότι αρέσει τόσο πολύ στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών ώστε αυτή την περίοδο αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να μην προκύψουν νομικές επιπλοκές και αδικίες και, επιπλέον, να μεγιστοποιηθεί το δημοσιονομικό του όφελος.

 Από τι βασικές προτεραιότητες είναι ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι ο ακριβής υπολογισμός των τιμών για τα εν λόγω ακίνητα και, επομένως, του φόρου που θα επιβληθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, οι ιδιοκτήτες να κληθούν να συμπληρώσουν ένα νέο τύπο E9 με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν έπειτα από επεξεργασία τον τύπο του αγροτεμαχίου.

Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικοί εμφανίζονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τις κατηγορίες και το περιεχόμενων των χρήσεων γης.

 Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις εντάσσονται σε ειδικές ζώνες που χαρακτηρίζονται «Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων» στις οποίες (μέσω μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων) θα καθορίζονται δραστικοί περιορισμοί στο είδος και τη συνολική επιφάνεια δόμησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιές από τζάκια και σόμπες , τι πρέπει να προσέχετε

Η ραγδαία αύξηση των εναλλακτικών μέσων θέρμανσης τον φετινό Χειμώνα και η μείωση της χρήσης καλοριφέρ, λόγω των αυξήσεων «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου, έχει αυξήσει τα περιστατικά πρόκλησης πυρκαγιών.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η πρόκληση πυρκαγιών από τζάκια και για έναν λόγο που δύσκολα μπορούν να σκεφτούν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών.
Αυτός είναι η καμινάδα του τζακιού, η οποία – όταν δεν έχει καθαριστεί – το πουρί που συσσωρεύεται στο εσωτερικό της «αρπάζει» εύκολα φωτιά.
Ακόμη, όσοι διαθέτουν τζάκι, πρέπει να ελέγχουν το σημείο απ’ όπου περνά η καμινάδα, ώστε, όταν υπάρχουν σκεπές να μην ακουμπά στα ξύλα της σκεπής, ενώ πρέπει να γίνεται καθαρισμός και στο χώρο γύρω από την καμινάδα, στις στέγες, όπου συγκεντρώνεται, με τα χρόνια σκόνη, κυρίως από τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Επιπλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμβουλεύει , εφόσον χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης , εκτός του καλοριφέρ, να προσέχετε και τα εξής :
Αν χρησιμοποιείτε Τζάκι ή Σόμπα Καυσόξυλων

  
  • Μη ρίχνετε ποτέ εύφλεκτο υγρό, όπως βενζίνη,οινόπνευμα κλπ. για την ενίσχυση ή αναζωπύρωση της φωτιάς γιατί δημιουργούνται απότομα πολλές εστίες πυρκαγιάς, που μπορεί να μεταδοθούν σε διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά ή να κινδυνεύσετε και εσείς οι ίδιοι. 
  • Τοποθετήστε τις σόμπες των καυσόξυλων πάνω σε μεταλλικές βάσεις ώστε αν πέσει αναμμένο κάρβουνο από την θυρίδα που ξεχάστηκε για λίγο ανοικτή, να μην έρθει σε επαφή με υλικά που αναφλέγονται.
  • Όταν αφαιρείτε την στάχτη από το τζάκι ή την σόμπα καυσόξυλων χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό φαράσι και προσέχετε να μην σας πέσουν αναμμένα κάρβουνα πάνω στα χαλιά και ποτέ να μην αδειάζετε τη στάχτη σε πλαστικό σκουπιδοτενεκέ.
  • Μην τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, ή κοντά στη σόμπα, προσελκύουν τα άτομα και πλησιάζουν χωρίς να το νοιώθουν κοντά στην φωτιά. Μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.
  • Μην αφήνετε ακόμη μικροαντικείμενα, στο πρεβάζι στο τζάκι. Είναι βέβαιο πως τα παιδιά θα πλησιάσουν να τα πάρουν.
Αν χρησιμοποιείτε Σόμπα Πετρελαίου

  
  • Να ελέγχετε, σε τακτά χρονικά διαστήματα την στεγανότητα των σωλήνων και των ρακόρ μήπως τρέχει πετρέλαιο στο πάτωμα.
  • Να ελέγχετε την καλή κατάσταση του μπέκ γιατί αν είναι χαλασμένα θα γίνει υπερχείλιση στο χώρο καύσεως του πετρελαίου.
  • Όταν θέλετε να κλείσετε τη σόμπα, κλείνετε απαραίτητα το διακόπτη παροχής πετρελαίου.
  • Ποτέ να μην βάζετε πετρέλαιο στην σόμπα όταν είναι σε λειτουργία (αναμμένη) ή ζεστή.
  • Ποτέ μην προσπαθήστε να ανάψετε τη σόμπα πετρελαίου, όταν μέσα στο καυστήρα της έχει πέσει περισσότερη ποσότητα καυσίμου. Υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθεί προκαλώντας πυρκαγιά ή να γίνει ακόμα και έκρηξη της δεξαμενής του καυσίμου.
  • Αν για τη λειτουργία της απαιτείται και ρεύμα να είστε προσεκτικοί με το άνοιγμα και το κλείσιμο του διακόπτη κατά το άναμμα και σβήσιμο της σόμπας.
  • Ποτέ μη ξεχάσετε το μοτέρ του ρεύματος σε λειτουργία ενώ η σόμπα είναι σβησμένη.
Αν χρησιμοποιείτε Σόμπα Ηλεκτρική


  • Μην τη χρησιμοποιείται ποτέ χωρίς προστατευτικό μεταλλικό πλέγμα.
  • Μην την τοποθετείτε πάνω σε χαλιά. Μπορεί να ανατραπεί και να προκαλέσει πυρκαγιά.
  • Αποφύγετε, οι κουρτίνες, τα τραπεζομάντιλα κλπ. να αγγίζουν την ηλεκτρική σόμπα.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σόμπες με αντίσταση που είναι ορατή γιατί αν και είναι πιο φθηνές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες.
  • Ελέγχετε συχνά την κατάσταση των καλωδίων. Μην ξεχνάτε: Γυμνά καλώδια και ελαττωματικές πρίζες προκαλούν πυρκαγιά.
  • Μην ξεχνάτε πως ασφαλέστερες στη λειτουργία τους και πιο ακίνδυνες είναι οι ηλ. συσκευές με κυκλοφορία λαδιού (πχ. τα ηλ. σώματα). Παρόλα αυτά όμως, απαραίτητο είναι:
  • Να διατηρείτε μια ζώνη ασφαλείας 30 cm μπροστά από τις εξόδους των συσκευών ιδιαίτερα των δυναμικού τύπου.
  • Να μην βάζετε πάνω στις συσκευές αυτές ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες κλπ. να στεγνώνουν. Αν τα ξεχάσετε για πολλές ώρες πάνω στην αναμμένη συσκευή σίγουρα θα αναφλέγουν.
Αν χρησιμοποιείτε Σόμπα Υγραερίου

  • Κατά το άναμμα αφού ανοίγετε τη στρόφιγγα της φιάλης να βάζετε και το μπουτόν στην ανάλογη θέση.
  • Κατά το σβήσιμο κλείνετε τη στρόφιγγα της φιάλης και επίσης βάζετε το μπουτόν στην ανάλογη θέση.
  • Μην ξεχνάτε πως οι πολλοί τύποι σομπών υγραερίου πρέπει να λειτουργούν με τον ειδικό ρυθμιστή χαμηλής πιέσεως.
  • Προσέχετε ώστε ο ελαστικός σωλήνας τροφοδοσίας του υγραερίου να μην είναι ποτέ τσακισμένος.
  • Μην αφήνετε τη σόμπα αναμμένη μέσα στο δωμάτιο όταν κοιμόσαστε ή φεύγετε από το σπίτι. Διατηρείτε τη σόμπα μακριά από υγρασία.
  • Μην τη χρησιμοποιείτε στο μπάνιο.
  • Μην τη μεταφέρετε από δωμάτιο σε δωμάτιο αναμμένη.
  • Μην τοποθετείτε τη σόμπα κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα, ρούχα, πολυθρόνες κλπ.
  • Μην σκεπάζετε τη σόμπα κατά τη λειτουργία της με καλύμματα και μην απλώνετε πάνω σ' αυτή ρούχα για στέγνωμα.
  • Μην την τοποθετείτε κοντά σε έπιπλα, κουρτίνες και άλλα εύφλεκτα είδη.
  • Κάνοντας αλλαγή της φιάλης, φροντίστε ώστε ο διακόπτης της φιάλης να είναι κλειστός, να μην υπάρχει κοντά φλόγα και ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ.
Αν διαπιστώσετε διαρροή υγραερίου 
  • Μην ανάψετε σπίρτο, αναπτήρα, ηλεκτρικό φως κλπ. Σβήστε αμέσως κάθε γυμνή φλόγα.
  • Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε καλά τη φιάλη.
  • Αερίστε καλά το χώρο. Κατόπιν ανοίξτε λίγο την βαλβίδα της φιάλης και προσπαθήστε να εντοπίσετε το σημείο διαρροής. Για τον εντοπισμό χρησιμοποιήστε σαπουνάδα ή άλλο διάλυμα απορρυπαντικού. Οι φυσαλίδες που θα σχηματισθούν, θα σας δείξουν το σημείο διαρροής του αερίου. Αν δεν μπορείτε, καλέσατε ΑΜΕΣΩΣ αυτόν που σας προμηθεύει το υγραέριο. Ακόμα μην ξεχνάτε κατά τους θερινούς μήνες (προκειμένου να την αποθηκεύεστε), να σκεπάσετε καλά τη σόμπα σας και ιδιαίτερα τον καυστήρα, για να τον προστατέψετε από την σκόνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ!

Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το... χαράτσι!

Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους... αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Πειράματα

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα


ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα πουλούσε 43.000 κροτίδες

Με 43.000 κροτίδες λιγότερες θα γίνει η υποδοχή του νέου χρόνου καθώς ο μεγάλος αριθμός των βεγγαλικών που κατείχε κατάστημα ιδιοκτησίας 41χρονης στα Χανιά και θα πωλούσε παράνομα στους ενδιαφερόμενους  κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές των Χανίων.

Ο εντοπισμός των κροτίδων έγινε χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων των αστυνομικών αρχών λόγω των ημερών, ενώ συνελήφθη ο 43χρονος υπεύθυνος του καταστήματος .

Οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών θα συνεχιστούν ενώ ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δράσεις για δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ο Παπαδήμος

Δράσεις για δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ο Παπαδήμος

Πρόγραμμα για περίπου 150.000 θέσεις εργασίας


Δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.



Συνολικά το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία 153.080 θέσεων εργασίας μέσα από προγράμματα απασχόλησης, αλλά και την προώθηση δράσεων κοινωνικής μέριμνας για ευπαθείς ομάδες.


«Η χώρα δίνει δύο μάχες, αυτή της δημοσιονομικής εξυγίανσης και οικονομικής αναδιάρθρωσης και τη μάχη της κοινωνίας μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων.


Στις άμεσες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία 55.000 θέσεων εργασίας, σε συνεργασία με τους δήμους, για ανέργους ηλικίας 55 – 64 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπ. Εργασίας και θα είναι συνολικού ύψους 850 εκατομ. Ευρώ.


Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα υλοποιηθούν επίσης προγράμματα κατάρτισης, ύψους 124 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν  25.000 άτομα από επαγγελματικές ομάδες που επηρεάζονται από τη διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου τους.



Πηγή: madata
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αντώνης Σαμαράς υπουργός Εξωτερικών...

Είκοσι δύο χρόνια μετά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ''επιστρέφει'' στο υπουργείο Εξωτερικών.









Είκοσι δύο χρόνια μετά την ορκωμοσία του ως υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς «επιστρέφει» στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ενημέρωση για τον Γιλμάζ θα ζητήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενόχληση Δήμα για Κοραντή και Μπακογιάννη.



Τον Νοέμβριο του 1989 ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα ξεκινώντας μία μακρά και ταραχώδη πορεία στη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τον Απρίλιο του 1992 οπότε και βρίσκεται εκτός λόγω της διελκυστίνδας με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το όνομα των Σκοπίων.

Είκοσι δύο χρόνια μετά ο Πρόεδρος της ΝΔ «επιστρέφει» στο υπουργείο Εξωτερικών και στις (11:00) συναντά τον αντιπρόεδρό του Σταύρο Δήμα σε μία περίοδο κρίσιμων εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα των εθνικών θεμάτων που μοιραία όμως μένουν σε δεύτερη μοίρα λόγων της οικονομικής κρίσης.

Η δεύτερη συνάντηση του κ. Σαμαρά σε υπουργείο, η πρώτη ήταν στο Πεντάγωνο, εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει για την επόμενη ημέρα των εκλογών εφόσον η ΝΔ πάρει την εξουσία αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δεσμευτεί πολλάκις για μία σειρά συγκεκριμένων κινήσεων στον τομέα των εθνικών θεμάτων.



Οι ειδήσεις από την Κύπρο για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων μετά τη χάραξη της ΑΟΖ είναι ένα θέμα το οποίο ο κ. Σαμαράς θέλει να αναδείξει μέσα από τις δηλώσεις που θα κάνει αμέσως μετά τη συνάντηση αφού αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.



Η συνάντηση των δυο ανδρών γίνεται στη σκιά των δηλώσεων Γιλμάζ και της «ψυχρής» επικοινωνίας που είχαν χθες οι κύριοι Δήμας και Νταβούτογλου με τον Έλληνα υπουργό να θέτει ευθέως το θέμα εκτιμώντας ότι όσο το θέμα παραμένει ανοιχτό «δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών».

Ο κ. Δήμας έχει ήδη συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά το θέμα και σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ότι θα ζητήσει περαιτέρω λεπτομέρειες αφού ο τουρκικός τύπος επιμένει για τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού ενώ στο εσωτερικό της χώρας ο ΛΑΟΣ έχει ήδη αρχίσει να «πιέζει» τη Λ. Συγγρού ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών μέσω του κ. Κοραντή να ενημερώσει τη βουλή για το ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.



Ο κ. Δήμας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή να καταθέσει ερώτηση για ένα θέμα το οποίο όπως λένε στο περιβάλλον του θα έπρεπε πιθανότατα να γνωρίζει έστω και σε επίπεδο ενδείξεων ενώ ανάλογη θέση εκφράζεται και για την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επίσης κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς. Σημειώνεται πως ερώτηση για το θέμα έχει καταθέσει και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ζητώντας όμως ενημέρωση της Βουλής μόνο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

πηγη: real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η μεταφορά του Εφραίμ στον Κορυδαλλό. Φώναζαν Άξιος!!!!

ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
Και σήμερα συγκρεντρώθηκαν 30 παπάδες για να διαμαρτυρηθούν για την προγυλάκιση του Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.. Το περίεργο είναι πως οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά την λέξη "Άξιος".. Άξιος όποιος κάνει μπίζνες με....




πολιτικούς;; Άξιος όποιος κάνει συναλλαγές εκατομμυρίων;; Μπράβο πρότυπα που έχουν οι παπάδες!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα δώσει μία νεαρή Αυστραλέζα τη λύση στο Κυπριακό;

Μπορεί το Κυπριακό να επιλυθεί χάρη σε μια 23χρονη φοιτήτρια από την Αυστραλία;





Το Κυπριακό πρόβλημα, είναι ένα ζήτημα υψηλής πολιτικής που έχει ταλανίσει τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Τουρκία για πάνω από μισό αιώνα: συγκρούσεις, εισβολή και κατοχή είναι οι θλιβερές συνέπειές του. Μπορεί ένα τόσο σύνθετο πολιτικό πρόβλημα που παραμένει άλυτο να επιλυθεί χάρη σε μια 23χρονη φοιτήτρια από την Αυστραλία;
Ονομάζεται Κατριόνα Στάντφιλντ, είναι Αυστραλέζα, είναι μόλις 23 ετών και σύντομα θα βρεθεί στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για... επίλυση του Κυπριακού.


Πως όμως ανακάλυψε ο ΟΗΕ την 23χρονη και μάλιστα στην Αυστραλία; Η κυρία Στάντφιλντ είναι φοιτήτρια του κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και σημερινού ειδικού μεσολαβητή του γενικού γραμματέα στην Κύπρο.


Ο κ. Ντάουνερ προσκάλεσε την 23χρονη Κατριόνα στην Κύπρο όταν διάβασε τη μεταπτυχιακή της εργασία για το Κυπριακό. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» η 23χρονη έκανε πρακτική άσκηση στο γραφείο του κ. Ντάουνερ. Στις προτάσεις της για το Κυπριακό η κ. Στάντφιλντ προτείνει μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή των Κυπρίων γυναικών στις διαπραγματεύσεις. Σημειώνεται ότι δύο φορές η κυπριακή κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει στο παρελθόν γυναίκες στις διαπραγματεύσεις, την πρώτη φορά με την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Στέλλα Σουλιώτη και σχετικά προσφάτως, τη νυν υπουργό Εξωτερικών κυρία Ερατώ Μαρκουλλή.


«Η μελέτη της είναι εξαιρετική. Με εντυπωσίασε αυτή η φοιτήτρια και για αυτό την κάλεσα να συμμετάσχει στην ομάδα του ΟΗΕ για την Κύπρο, για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος πρόσθεσε πως παράλληλα με την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλα θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων. «Χρειαζόμαστε νέες ιδέες» πρόσθεσε ο ειδικός διαμεσολαβητής.


Η νεαρή Στάντφιλντ σημείωσε πως θα υποστηρίξει στους συνομιλητές στην Κύπρο ότι η συμμετοχή γυναικών - και από δύο πλευρές - μπορεί να βοηθήσει την όλη προσπάθεια.



Πηγή: iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον απέλυσαν και αυτός για εκδίκηση σκότωσε το αφεντικό και όλη του την οικογένεια..

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο ένας σερβιτόρος που δολοφόνησε το αφεντικό του και πέντε μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, επειδή τον απέλυσαν. Το 2009 ο Ντάμιαν Κέρλικ κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα του....




πρώην εργοδότη του στην πόλη Ρισόν Λέζιον αργά τη νύχτα, την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν και σκότωσε έξι άτομα χτυπώντας τα με μαχαίρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε εξοργιστεί επειδή ο εστιάτορας τον απέλυσε κατηγορώντας τον ότι έκλεβε αλκοόλ.

Τον Νοέμβριο ο 39χρονος Κέρλικ είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του, της συζύγου του, των δύο παιδιών τους, ηλικίας τεσσάρων μηνών και τριών ετών, και των παπούδων. Σήμερα το δικαστήριο του επέβαλε έξι φορές ισόβια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ.

Η σύζυγος του Κέρλικ, που εργαζόταν στο ίδιο εστιατόριο και είχε κλέψει τα κλειδιά του σπιτιού του ιδιοκτήτη για να τα δώσει στον άνδρα της εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 13 ετών για συνέργεια στο έγκλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο αστεία και πρωτότυπα ελληνικά ονόματα που έχουν καταγραφεί

Αυτά είναι τα πιο περίεργα ελληνικά ονόματα

Το όνομα του καθενός αναμφίβολα είναι το πρώτο και κυρίαρχο χαρακτηριστικό του. Αν βέβαια σε λένε Μαρία, Κώστα ή...Γιάννη το ...χαρακτηριστικό είναι κοινό για πολλούς. Τι γίνεται όμως όταν σε λένε Χελώνα ή Χρυσογόνη; (Ναι, μην απορείτε πραγματικά ονόματα είναι.) Και όχι μόνο είναι πραγματικά αλλά είναι και τα πιο περίεργα στην ελληνική επικράτεια. Για πάμε λοιπόν να δούμε αν κάποιος από σας είναι πιο...."χαρακτηριστικός από άλλους".

Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί σε ληξιαρχεία της χώρας, τα πιο περίεργα γυναικεία ονόματα είναι:Εκδίκηση, Αφθονία, Κουκίτσα, Χελώνα, Πανσούλα, Κουζίνα, Βασιλοπούλα, Αρχοντοπούλα, Παναίλα, Μελάνα, Ανοιξιά, Ωραιοζήλη, Μαίτσα, Χρυστάλλα, Ευριάνθη, Κορτέσα, Φυντιάνη, Μελάνα, Πληξούρα, Τζιβαγιέρα, Φωστήρα, Πειροκρήτη, Επιστημών και Τερφονία.
Και για να μην μένουν και παραπονεμένα και τα αρσενικά της παρέας ξεκινάω: Χρυσογόνης, Βερόνης, Ακριβός, Παραδείσης, Δερπούλης, Κανακάρης, Ντοκλής, Ευμορφούλης, Δημοκράτης, Παλικάρης, Συνάναρχος και Δρακουλάκος.
Ως σχόλια έχω να παραθέσω τα εξής:
1ον) αν έχετε ένα από αυτά τα ονόματα απλά χαρείτε...δεν θα βρείτε εύκολα συνονόματο και θα μείνετε αξέχαστοι.
Και 2ον) Το Κανακάρης και το Παλικάρης είναι standard έμπνευση ελληνίδας μάνας!


Πηγή: dracoulas
Διαβάστε Περισσότερα »

«Από μηχανής θεός;» Πετρέλαιο στο Αιγαίο!..

Ο παγκοσμίως γνωστός όρος «από μηχανής θεός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία όπου όταν η εξέλιξη του δράματος δεν είναι δυνατή προκύπτει η «θεϊκή» παρέμβαση! Στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία που εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικα και έχει δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις....




θεωρώ ότι παραμονές του Νέου Έτους 2012 (που, όπως πολλοί, φοβάμαι, δεν θα είναι…Σωτήριο) θα αναφερθώ σήμερα φίλοι της μπλογκόσφαιρας. Διαβάζοντας τη σημερινή μου άποψη θα αναρωτηθείτε, γιατί το βλέπω τόσο πεζά, πικρόχολα, αρνητικά;

Μα ο τίτλος μου είναι εσκεμμένα αποκαλυπτικός για το τι ζούμε, τι φύκια μας σερβίρουν για μεταξωτές κορδέλες και πώς τα καταφέρνουν ενώ μας “οικτίρει» και σε πολλές περιπτώσεις μας «λυπάται» η παγκόσμια κοινή γνώμη επειδή είμαστε ένας ιστορικά σημαντικότατος λαός, αυτοί
να παρουσιάζουν τους πάντες (εκτός εαυτών, δηλαδή εκτός της κάστας των εγχώριων και εις Εσπερία εκπαιδευθέντων εκμεταλλευτών μας) ως αμείλικτους εκμεταλλευτές και ΕΧΘΡΟΥΣ μας που ΔΕΝ μας «οικτίρουν» αλλά μας…»σιχτιρίζουν!»

Καθότι πέρα από τον θεατρικό όρο υπάρχει και μια σειρά άλλων όρων που γεννήθηκαν στη χώρα μας, υιοθετήθηκαν από αμέτρητους λαούς αλλά είναι πλέον ΑΓΝΩΣΤΟΙ στη σύγχρονη Ελλάδα και σε μας τους Έλληνες!... Εδώ γεννήθηκε η ΛΟΓΙΚΗ, όρος παγκόσμια γνωστός, αλλά εμείς ως Λαός οδηγούμεθα σε παράλογες εκτιμήσεις από εκείνους που με την βοήθεια αργυρώνητων Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού) και διαμορφωτές της κοινής γνώμης μας διαφεντεύουν, μας καθοδηγούν, μας αποκοιμίζουν και ενώ απομυζούν και τις τελευταίες πλέον σταγόνες εθνικού πλούτου, αξιών και υπερηφάνειας φοβάμαι ότι τελικά θα μας παραδώσουν στην οικονομική σκλαβιά αφού αυτοί θα έχουν εισπράξει τα «30 αργύρια»!

Εδώ γεννήθηκε η ΗΘΙΚΗ και αναρωτιέμαι αλήθεια πόση ευαισθησία απαιτείται να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί ότι στη χώρα μας σήμερα τις τύχες μας τις κρατά στα χέρια της μια ομάδα, ένας ΚΥΚΛΟΣ ο οποίος καθώς επεκτείνεται φυγόκεντρα σε μερικούς ακόμη ομόκεντρους κύκλους που συνολικά αριθμούν κάποιες χιλιάδες οικογένειες κατέλυσε κάθε έννοια ηθικής λειτουργώντας πασιφανώς, εξοργιστικά και ανενδοίαστα…ΑΝΗΘΙΚΑ; Εδώ γεννήθηκε, και υιοθετήθηκε από τους λαούς της γης, ο όρος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και αναρωτιέμαι πόσο «ανεβασμένο I. Q. απαιτείται για να συνειδητοποιήσουμε ότι το «μπάχαλο» που περιγράφει την παροιμιακή για ΟΛΟΥΣ τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της γης, Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ επιμελώς από τους «εγχώριους» εκμεταλλευτές μας (τους είχε αποκαλέσει «ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ» ο τότε Πρωθυπουργός κ Καραμανλής που είχε υποσχεθεί ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ (αλλά το…ξέχασε) επειδή με τέτοια έλλειψη ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ μπορούν αυτοί μέσα στην δεδομένη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ να θησαυρίζουν;

Εάν υπήρχε ΟΡΓΑΝΩΣΗ στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση πώς θα προέκυπταν οι γνωστές σε όλους μας και απίστευτου μεγέθους απάτες με ρεμούλες, μίζες, κλεψιές, σε Νοσοκομεία, Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Δημόσια Έργα, Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, παροχές συντάξεων σε πεθαμένους και σε «τυφλούς» που οδηγούν ταξί και άλλα πολλά; Η σύγχρονη τραγωδία που βιώνουμε είναι έργο αυτών που με ισχυρές και παντοδύναμες ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Πράσινες και μπλε Κυβερνήσεις μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια από την μεταπολίτευση του 1974!.. Τώρα, οι ίδιοι αυτοί Πράσινοι και μπλε λειτουργώντας σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία (εξαιρουμένου του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν βαλθεί να μας…ΣΩΣΟΥΝ!

Και κάθε φορά που τα «νέα» - ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ - όχι «νέα» αλλά «συμφωνημένα μέτρα» τους μας οδηγούν στην ανεργία, την ανέχεια, την απόγνωση, την απώλεια Εθνικής αξιοπρέπειας και Κυριαρχίας και μαζί την εκχώρηση του Εθνικού πλούτου «για πινάκια φακής» ΞΑΦΝΙΚΑ από το γνωστό σε όλους μας ΠΟΥΘΕΝΑ προκύπτει ως «από μηχανής θεός» η ΕΛΠΙΔΑ και η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι….ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι «τίγκα» σε πετρέλαιο!

ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ!..
Με είχε ρωτήσει στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μερικά χρόνια πριν βγω στη σύνταξη και ενώ υπηρετούσα ως καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ένα πολύ προικισμένο παιδί που ήδη ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του εκτός Ελλάδος: Κύριε Πιπερόπουλε, δάσκαλε, υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο; Διότι εάν υπάρχουν τι ακριβώς σταματά τους πολιτικούς μας που από το «thank you» σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και ΝΑΤΟ μέχρι τα συρτάκια και τις κουμπαριές με τους Τούρκους τα δίνουν ΟΛΑ…τζάμπα; «Εάν υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» είχα απαντήσει, ΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ…ΤΙΠΟΤΕ δεν μας σταματά! Και ταυτόχρονα θα γίνουμε πλούσιοι Έλληνες και Τούρκοι, θα απαλλαγούμε και από την οικονομική αιμορραγία τύπου «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» για Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και από δολοφονημένους πιλότους μας με τις ακατανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο από χώρα-Σύμμαχο στο ΝΑΤΟ!..

Εδώ «φαγώθηκε» ο Χουσεΐν για τα…πετρέλαια και θα υπήρχε πρόβλημα ΕΠΙΒΟΛΗΣ «εμπορικού συνεταιρισμού» για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου ή θα αντιστεκόντουσαν οι πολιτικοί που μας έφτασαν στη σημερινή τραγωδία από τέτοια «Συνεργασία;». «Εάν, πάλι, ΔΕΝ υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» αυτό σημαίνει ότι με κάθε βήμα προς τη φτώχεια και την Βαλκανιοποίηση της Ελλάδας οι ΗΓΕΤΕΣ μας θα επικαλούνται «τον από μηχανής θεό» που ακούει στο όνομα…Πετρέλαιο, χρυσός, ουράνιο στο ελληνικό υπέδαφος!

Υπάρχουν ή όχι προσωπικά ΔΕΝ το γνωρίζω!…
Πάντως 35 χρόνια μετά το:
«Βυθίσατε το Χόρα»
είναι πλέον αναμφισβήτητα δεδομένο ότι:
«Βυθίσανε τη χώρα!»

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…
Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβαν ξύλα για τη σόμπα τους

Ξύλα για τη σόμπα τους έκλεβαν δυο ζευγάρια βούλγαρων που προφανώς τους έπιασε το κρύο και έψαχναν τρόπο για να ζεσταθούν.
Συγκεκριμένα τα τέσσερα άτομα ηλικίας 28 και 48 ετών οι άνδρες και 40 και 49 οι γυναίκες, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ινίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, καθώς είχαν φορτώσει από τον ελαιώνα 51χρονου, στο πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων τους περίπου 800 κιλά ξύλα αξίας 130 ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 600 ευρώ ο βασικός μισθός από 1η Ιανουαρίου!

Ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ αναμένεται να καθίσουν- υπό το βλέμμα της τρόικας- στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο να βρουν λύσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (λύσεις που συνήθως ζημιώνουν τους εργαζόμενους), οι εργαζόμενοι θα....




αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα: από την 1η Ιανουαρίου 2012, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα μειώνεται ακόμη περισσότερο στα 600 ευρώ. Τι και αν το κείμενο που υπέγραψαν οι κοινωνικοί εταίροι προβλέπει ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος πρέπει να αμείβεται τουλάχιστον με 751,4 ευρώ μετά και την πενιχρή αύξηση που έγινε την 1η Ιουλίου του 2011; Αυτό το ποσό αποτελεί τις μεικτές αποδοχές. Μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τη μείωση του αφορολογήτου στις 5000 ευρώ, αυτό που θα απομένει στον εργαζόμενο είναι το ποσό των 600 ευρώ και 80 λεπτών.

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά στο ενδεχόμενο να «αγγίξει» η τρόικα τον κατώτατο μισθό που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ενώ όμως όλοι κοιτούν τις ονομαστικές αποδοχές, την ίδια ώρα το ασφαλιστικό ταμείο και η εφορία κάνει τη… βρώμικη δουλειά. Και να με ποιον τρόπο:

-Τον Ιανουάριο του 2011, ο κατώτατος μισθός με βάση την ΕΣΣΕ ήταν 739,56 ευρώ. Ο εργαζόμενος πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές με συντελεστή 16% και έπαιρνε στα χέρια του 621 ευρώ. Φόρο δεν πλήρωνε διότι το κάλυπτε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

-Τον Ιούλιο του 2011, επήλθαν τρεις αλλαγές. Σε εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπεγράφη το 2010, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με βάση τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και διαμορφώθηκε στα 751,39 ευρώ. Την ίδια ώρα όμως, η κυβέρνηση αύξησε τις εισφορές του εργαζόμενου κατά 0,5% (από το 16% στο 16,5%) και μείωσε το αφορολόγητο στις 8000 ευρώ. Έτσι, παρά την ονομαστική αύξηση, ο εργαζόμενος κατέληξε να παίρνει στα χέρια του τα ίδια δηλαδή 621,9 ευρώ. Η μείωση του αφορολογήτου και η αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς εξαφάνισαν ολόκληρη την αύξηση.

-Από την 1η Ιανουαρίου 2012, ενεργοποιείται το καινούργιο αφορολόγητο των 5000 ευρώ. Εξαιτίας αυτής της μείωσης, παρακράτηση φόρου θα γίνεται πλέον ακόμη και σε αυτόν που αμείβεται με το χαμηλότερο μισθό που προβλέπει ο νόμος. Η παρακράτηση φόρου θα διαμορφωθεί στα 26,62 ευρώ τον μήνα και οι καθαρές αποδοχές θα περιοριστούν στα 600,79 ευρώ. Αν κάποιος είναι παντρεμένος θα παίρνει στα χέρια του 657,36 ευρώ καθαρά ενώ ακόμη και ο παντρεμένος με προϋπηρεσία 9 ετών, θα εισπράττει τελικώς 806,52 ευρώ (από 1037,13 ευρώ που είναι οι μεικτές αποδοχές όπως προβλέπονται από την ΕΣΣΕ).

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Τώρα μένει να φανεί πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και αν θα εμμείνει η τρόικα στις πιέσεις για τη μείωση του ονομαστικού βασικού μισθού. Αυτή τη φορά, στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους το οποίο έχει φτάσει να είναι στην Ελλάδα από τα υψηλότερα –αν όχι το υψηλότερο- στην Ευρώπη. Όταν οι κρατήσεις στον κατώτατο μισθό ξεπερνούν πλέον το 20% τι άλλο χρειάζεται να πει κανείς;
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική...

ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε πολιτικές δυνάμεις εντός αλλά και εκτός του κόμματος του. Λίγες μόλις ώρες πριν την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα....




 
ακολουθήσει παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών, ο κ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στο «PRI’s The World» ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες: «Σε όλη μου την πολιτική ήμουν ενεργός, και πριν μπω στην πολιτική και αφού μπήκα. Θα παραμείνω, λοιπόν, ενεργός αλλά το πώς δε θα το απαντήσω ακόμη».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημοψήφισμα ξεκαθαρίζοντας ότι εμμένει στην ορθότητα της: «Δε μετανιώνω καθόλου για την απόφαση του δημοψηφίσματος γιατί σημαίνει ότι οι Έλληνες αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. Πιστεύω ότι θα το “κερδίζαμε”». Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι θα γινόταν εάν ήταν αρνητική η απάντηση των Ελλήνων και η χώρα έβγαινε από το ευρώ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι ακόμη και έτσι «αυτή θα ήταν η δημοκρατική απόφαση του λαού».

Αφού αναφέρθηκε στην παράδοση της οικογένειας του στην πολιτική και τις μάχες που έχει δώσει για τη δημοκρατία, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις πέρα από την πολιτική: «Όποιες πολιτικές κι έχουμε, αν δεν έχουν την υποστήριξη των πολιτών στο τέλος δε θα επιτύχουν».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβολή για τις 9 Ιανουαρίου πήρε ο Αλβανός που άνοιξε το κεφάλι 3 σκύλων

Παρά το τσουχτερό κρύο και την εορταστική ατμόσφαιρα, σήμερα, 26/12/2011 κάποιοι Ανθρωποι επέλεξαν να συμπαραασταθούν στα σκυλάκια που κακοποιήθηκαν με το χειρότερο τρόπο στο Μοσχάτο και να παραστούν στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, γιουχάρωντας τον δράστη. Θυμίζουμε το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε μόλις....




την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24/12/2011. Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, άνοιξε το κεφάλι 3 σκυλιών, με βαριοπούλα μετά από εντολή του εργοδότη του, με την αιτία ότι έφαγαν μία κότα. Κανένα ίχνος ευαισθησίας και ένα άγριο έγκλημα μέσα σε μία γειτονιά, εναντίον 3 ζωών!!!
Φωτογραφίες ΣΟΚ - σκληρό περιεχόμενο

Σύμφωνα με τους φιλόζωους, ο εργοδότης του προσέλαβε ακόμα και δικηγόρο για την υπεράσπιση του υπαλλήλου του.

Το κανάλι Star παραβρέθηκε στα δικαστήρια για να καλύψει το γεγονός και όπως καταγγέλουν οι φιλόζωοι η άνανδρη συμπεριφορά του δράστη και των υποστηρικτών φίλων του συνεχίστηκε, βάζοντας τρικλοποδιά στον δημοσιογράφο του καναλιού και αρπάζοντας το μικρόφωνο. Άλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για εκφοβισμό των φιλόζωων: τους καταγράφουν με κάμερες για να έχουν δήθεν τα πρόσωπά τους, προς υποστήριξη του Αλβανού δράστη!

Στιγμές απείρου κάλλους σημειώθηκαν και στη γειτονιά που σημειώθηκε το περιστατικό, αφού απείλησαν διάφορους μάρτυρες που είδαν απ τα μπαλκόνια τους το έγκλημα να μην μιλήσουν!!!

Αξίζει να σημειωθεί και η ''δίκη'' που έγινε ήδη από τις 24/12 έξω από τα δικαστήρια και πάλι όπου ο δράστης καταξυλοκοπήθηκε από τους εξαγριωμένους για το βαρύ έγκλημα του φιλόζωους.Χρειάστηκε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρο για να γλιτώσει τη ζωή του ο δράστης. Δυστυχώς, το έγκλημα του να αφαιρέσει ζωές κάνει άλλους ανθρώπους να πονέσουν τόσο που αναγκάζονται να θεωρήσουν μόνη ισάξια τιμωρία την αφαίρεση της δικής του ζωής. Η φωτογραφία είναι από τα δικαστήρια όπως αναρτήθηκε στο zougla.gr από αναγνώστη με τα εξής σχόλια:

''Όλα ξεκίνησαν στο Μοσχάτο όταν δίποδο τέρας αλβανικής καταγωγής εγκλώβισε 3 σκυλιά και τα χτύπησε στο κεφάλι με βαριοπούλα επειδή κυνήγησαν μια κότα! Μάλιστα, στο ένα από τα δύο ζώα ράγισε το κρανίο και έσπασε η γνάθος, με αποτέλεσμα να ζει από θαύμα και να ελπίζει σε ακόμη ένα θαύμα ώστε να επιζήσει. Το ζώο έπεσε σε κώμα αλλά ξύπνησε σήμερα το απόγευμα. Ο Αλβανός δράστης επιχείρησε να τον ξεφορτωθεί βάζοντας τον σε μια σακούλα, αλλά εκείνο με τις όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει έφυγε μακριά. Μετά την πράξη του απείλησε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες πως θα βρεθούν στην θέση των άτυχων ζώων εάν πουν το παραμικρό και το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον προσέλαβε.
Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στην αίθουσα ισχυρίστηκε πως έπαθε αμνησία και δεν θυμάται τίποτα για το συμβάν. Στη συνέχεια η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 12 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων. Παρά την αναβολή της δίκης ο δράστης δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου από όσους βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για το συμβάν. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους λέγεται πως ξυλοκόπησαν άγρια τον Αλβανό με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει σε νοσοκομείο και να φρουρείται από αστυνομικούς. Καλή τύχη εύχομαι στο σκυλάκι που παλεύει για τη ζωή του, Ρήγα έμαθα πως τον λένε. Όσο για τον Αλβανό, του εύχομαι να σαπίσει σε κάποια φυλακή της χώρας του…''


Τελικά,η δικηγόρος του ζήτησε αναβολή που ο δικαστής αρχικώς δεν δέχτηκε και μετέφερε πιο πίσω την δίκη για να διαβάσει τις καταθέσεις.

Η υπόθεση τελικά πήρε αναβολή για τις 9/1/2012 ενώ ο κόσμος παρέμεινε μέχρι πριν λίγες ώρες έξω από το κτίριο της Ευλεπίδων, όπου ο δράστης φυλασσόταν από τα ΜΑΤ.


Ένας από τους μάρτυρες πήγε στο δικαστήριο με κομμάτια από το κρανίο του ζώου ως ...αποδεικτικά στοιχεία. Τι παραπάνω να πεις για αυτή την υπόθεση; Με τι λόγια να εκφράσεις την αηδία για τέτοια δίποδα που πράττουν κατά αυτόν τον τρόπο;

Κι αν κάποιοι επικεντρώνονται λανθασμένα και ρατσιστικά στην καταγωγή του δράστη, δεν θα πρέπει να ξεχνάνε την καταγωγή του αφεντικού του αλλά και τα υπόλοιπα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά στη χώρα μας, όπως οι δηλητηριάσεις, από ΕΛΛΗΝΕΣ!

Δεν έχει σημασία ποιός, σημασία έχει η πράξη, ο βιασμός της ζωής. Και αξίζει η χειρότερη δυνατή τιμωρία από τους δικαστές, που ελπίζουμε να δούμε στις 9/1.
adespoto.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ- ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2007
ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον....




της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία".
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου "έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία" (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ. Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα; Η ελληνική Δικαιοσύνη, με την ιστορία του Εφραίμ, αφού δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις, απέδειξε ότι μπορεί. Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα:

Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το "δεξί χέρι" του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες "βρώμικες δουλειές". Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, "κελάηδησε". Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη "βόμβα", ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: "Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή"; Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: "Έχω δίπλα μου τον ήρωα", της είπε.

Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε. Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.
Αμπντουλάχ Τσατλί: Το "ομορφόπαιδο" των Γκρίζων Λύκων, ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια της μαύρης Mercedes στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ. Ο Τσατλί, ψυχρός εκτελεστής, ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) "για το καλό της μητέρας πατρίδας". Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί. Όπως είναι φυσικό, η τουρκική Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με αυτή την πτυχή και έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι οι φωτιές έμπαιναν ως "αντίποινα" σε πυρκαγιές στο τουρκικό έδαφος. Όμως για τις φωτιές στην Τουρκία δεν υπάρχει καν... υποψία ελληνικής ανάμιξης, ενώ για αυτές στην Ελλάδα, υπάρχουν ομολογίες!

Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν. Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο "Gladio", το οποίο ευθύνεται για τη "Σφαγή της Πρωτομαγιάς" το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων. Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του "Δικτύου Ειδικού Πολέμου" των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957. Θέλετε κι άλλα;
Οι πυρκαγιές του 2007: Στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για "ασύμμετρη απειλή". Τότε, ο υπουργός είχε δεχθεί άγριο κράξιμο. Μπορεί να είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον "στρατηγό άνεμο") με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές. Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από "απεγνωσμένους πολίτες" που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την... ΕΥΠ;
athenapost.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!