ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ο Αφέντης Χριστός με τον "φακό" του Νίκου Κικάκη

Πριν μερικές μέρες είχαμε την Χάρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, και πολλοί πιστοί κάθε ηλικίας, περπάτησαν πολύ δρόμο (και φέτος) για να παραβρεθούν και να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στο βουνό "ψαρή μαδάρα" στα 2.141 μέτρα που βρίσκεται στο όρος Δίκτη, ανάμεσα στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου-Λασιθίου.
Ένα βουνό που  έχει την ιδιαιτερότητα να συνδυάζει εκτός την ευλογία από το μικρό εκκλησάκι και την απερίγραπτη θέα, καθώς από το ύψος αυτό βλέπεις την μισή μεγαλόνησο. Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Οροπέδιο Λασιθίου, Αρκαλοχώρι, Τσούτσουρος, Χερσόνησος, Ψηλορείτης, μέχρι και τα νησιά Ντία και Γαϊδουρονήσι (Χρυσή), άρα και το Κρητικό με το Λιβυκό πέλαγος!!!
Και αν βρεθείς εκεί όταν πέσει το κρύο και το σκοτάδι, (παραλείποντας το πρώτο!) τότε βλέπεις ψηλά την ομορφιά του Αυγουστιάτικου φεγγαριού να κάνει παρέα με τα άστρα που πέφτει και κανένα που και που, και χαμηλά τα χωριουδάκια των δύο νομών να φωτήσουν σαν μικρά κεράκια, με το Ηράκλειο σαν μια λαμπάδα να απλώνει το φως του ως το Κρητικό πέλαγος...
Σαν παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες, με την "ματιά" του φωτογράφου Νίκου Κικάκη που ανέβηκε από την παραμονή στον Αφέντη για να αποτυπώσει την μαγεία του σκοταδιού και την ομορφιά της φύσης που προσφέρει ένα ακόμα μέρος από την ξεχασμένη Επαρχία Βιάννου, μία επαρχία με τόσες ομορφιές που πρέπει επιτέλους να αναδείξουμε!

Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες του, για να τις δείτε όλες τότε μπείτε στην προσωπική του σελίδα στο facebook (για τα άλμπουμ που αφορούν τον Αφέντη Χριστό μπείτε εδώ και εδώ)

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!