ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Βρέθηκε νεαρός γύπας σε θερμοκήπιο στην Άρβη



Ένα νεαρό Όρνιο (Γύπας, Gyps fulvus) έπεσε την Πέμπτη 21/7 δυο χιλιόμετρα πριν την Άρβη. Συγκεκριμένα ιδιώτης ενημέρωσε την Δ/νση Δασών Ηρακλείου ότι ένας Γύπας βρισκόταν πάνω στο θερμοκήπιό του στην περιοχή του Ξερόκαμπου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμιρών.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το Φυλάκιο Βιάννου και ο δασοφύλακας κος Μανώλης Παντουβάκης πήγε στην περιοχή και έπιασε το ζώο, που είναι φετινό μικρό.

Την περίοδο αυτή τα μικρά (που είναι 5 περίπου μηνών, είτε τα διώχνουν οι γονείς, είτε χάνονται αν τα πάρει κάποιο ρεύμα αέρος και τα απομακρύνει από τους γονείς τους. Να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι ελλείψει ταϊστρών (και ενεργών ταϊστρών) τα πουλιά αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν φαγητό. Επίσης η έλλειψη νερού που έχει προκληθεί από τις φτωχές βροχοπτώσεις και που θα επιδεινώνεται όσο προχωράει το Καλοκαίρι, μας κάνει να φοβόμαστε ότι πολλοί είναι οι γύπες –περισσότερο οι νεαροί – που θα χρειαστούν βοήθεια φέτος.



Το πουλί πήρε τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές μας και στην συνέχεια αφού διαπιστώθηκε ότι έχει νευρολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε με την βοήθεια των MINOAN LINES και της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού στην Αίγινα όπου και συνεχίζει την αγωγή που χρειάζεται για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Στο Κέντρο υπάρχει τεράστιος κλωβός για γύπες όπου το νεαρό ζώο μόλις γίνει καλά θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει λίγο ακόμη ανάμεσα σε άτομα του είδους του και να απελευθερωθεί το επόμενο Καλοκαίρι.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) θέλει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά την Δ/νση Δασών για την άψογη συνεργασία προς το συμφέρον της άγριας ζωής του τόπου μας και ιδιαιτέρως τον Δ/ντη Δασών Ν. Ηρακλείου κύριο Γεώργιο Παπαδόπουλο αλλά και τον Δασονόμο κο Γεώργιο Μελισσουργάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον τους για την τύχη του ζώου.






Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!